
Fostul mare portar Rică Răducanu se confruntă cu o situație critică la terasa sa din Neptun, Braseria Sirena, afacere pe care o gestionează de aproximativ 12 ani alături de verișorul său. Anul acesta, însă, localul bate pasul pe loc: turiștii sunt puțini, încasările scăzute, iar bacșișurile aproape inexistente .
Într-un interviu recent, Răducanu a recunoscut că a fost nevoit să închidă de mai multe ori, iar lipsa clienților și prețurile – chiar dacă accesibile – au descurajat publicul. Un exemplu: ciorba de burtă costă 25 lei, iar micul – doar 5 lei, însă asta nu a convins turiștii să aleagă terasa .
Fostul portar muncește din greu pe caniculă – spală, mătură, servește – încercând să salveze afacerea „pe butuci”. A semnalat public că litoralul întreg resimte un recul: „Nu e nimeni. E pustiu… Am închis de trei ori” . În plus, problemele de sănătate – dureri la genunchi și mobilitate redusă – îi limitează implicarea directă în sezonul estival .
Răducanu insistă că meniul e făcut cu produse de la ferma verișorului său, Costică, iar prețurile au fost majorate minim, cu doar 1-4 lei față de anul trecut . Cu toate acestea, turiștii preferă să economisească: fie aleg să-și aducă mâncare de acasă, fie optează pentru variante mai ieftine în altă parte, chiar dacă localul este unul de familie, cu preparate autentice gătite pe loc .
Rică Răducanu le cere turiștilor să vină și promite mâncare bună la prețuri mici. Doar că, în actualul context economic, chiar și asta pare insuficient pentru a menține deschis un restaurant la mare.
Sursa foto + text: Libertatea.ro
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.